Se caută un logo pentru București. Trei orașe cu simboluri interesante din Europa

Așa arată acum stema Bucureștiului

Consiliul General al Municipiului București a lansat un concurs pentru desemnarea unui logo al Capitalei. Câștigătorul va fi recompensat cu un premiu de 50.000 de lei.

”Lucrarea care va fi declarată câștigătoare va trebui să aibă un design atractiv, să fie ușor recognoscibilă, să poată fi imprimată și pe suprafețe mici fără să piardă detalii esențiale, să îmbine elementele care să reflecte tradiția istorică a Bucureștiului cu elemente care să țină cont de tendințele actuale, să permită declinarea ulterioară a unor branduri sectoriale (București cultural, București turistic, București muzical, București sportiv etc)”, a comunicat Primăria Capitalei.

La întrecere, care se desfășoară între 20 martie și 20 aprilie 2017, poate participa orice cetățean român care a împlinit 18 ani. Câștigătorul va fi anunțat în ziua de 3 mai, urmând să fie premiat cu 50.000 de lei brut.

Heraldica și simbolismul sunt foarte importante, în special, pentru identificarea ușoară a orașelor. Mai jos, vă prezentăm câteva exemple pozitive de logo-uri, embleme sau steaguri ale unor orașe celebre din lume.

Orașele moderne țin mult la imagine și, treptat, țintesc către consolidarea unui brand puternic, care stă, de cele mai multe ori, în spatele succesului lor economic și turistic.

Belfast, de exemplu, capitala Iralndei de Nord, combină în logo-ul ei litera ”B” și forma unei inimi. Imaginea este completată de sloganuri precum ”Be welcome”, ”Be part of it” și altele. Belfast a avut un trecut tulburat, însă sub această nouă identitate dorește să promoveze turismului și să arate cât de mult s-a schimbat.

belfast

”Rebranduit” în 2013, orașul Stockholm și-a ales ca simbol chipul stilizat al Sfântului Erik – patronul capitalei suedeze. Design-ul modern și curat al logo-ului portretizează excelent orașul pe care îl reprezintă.

stockholm

Drapelul orașului Amsterdam, pe de altă parte, este unul dintre cele mai recunoscute în lume. A fost adoptat în 1975 și, de atunci, este afișat cu mândrie în orașul olandez, cât și destul de cunoscut în întreaga Europă.

amsterdam

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.