Schimbare importantă pe ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Plajele de la Corbu și Vadu, considerate ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc, vor fi amenajate începând de anul acesta.

Potrivit autorităților care au în grijă aceste plaje, vor fi amenajate parcări speciale pentru turiști. De asemenea, aceștia nu vor mai putea campa cu rulotele sau corturile direct pe nisip. Începând de luni și de marți vom delimita două-trei zone rezervate și amenajate special pentru a campa, pentru a nu se mai intra pe nisipul efectiv”, a declarat primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, potrivit Digi 24.

De altfel, zilele trecute, plaja Corbu din România a fost inclusă într-un top al celor mai pure plaje din lume, realizat de gipsy.ninja. Potrivit turismland.ro, plaja Corbu este una din ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc: „Plaja Corbu e o adevărată porție de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip și mult soare, fiind inclusă în Rezervația Delta Dunării”.

Vor exista și panouri de avertizare care vor anunța turiștii că plaja face parte din Rezervația Deltei Dunării. Aceleași schimbări vor exista și pe plaja Vadu. Autoritățile spun că în fiecare au venit pe cele două plaje în jur de 100.000 de turiști, iar în urma unora au rămas tone de gunoaie.

„Zona s-a deteriorat deja mult în ultimii ani. Acuma, am înţeles că au făcut puţin curat prin zonă pe aici, dar acum o săptămână şi ceva, două era greu de descris ce se găsea pe aici. Mizerie!”, a spus o turistă, pentru Digi 24.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: