Scandal uriaș. Echipamente contrafăcute pentru sportivii României la Jocurile Olimpice?

Echipamentele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi contrafăcute (olympic.org)
Canotajul ar putea aduce majoritatea medaliilor pentru România la JO 2020 (olympic.org)

Poliția a descins astăzi la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), după au fost semnalate probleme cu echipamentele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Compania care a livrat echipamentul oficial pentru Rio 2016 a fost fondată de doi membri de seamă ai COSR: fostul președinte Octavian Morariu, în prezent membru CIO, și secretarul general Ioan Dobrescu.

”Da, în 2009, eu și domnul Morariu am fondat firma Optimal, care după aia s-a numit Pax Creative, prin care am luat franciza Asics de la Franco Arese, fostul președinte al Federației Europene de Atletism”, a spus Ioan Dobrescu, pentru Gazeta Sporturilor, precizând că s-a retras din afacere în 2010.

Polițiștii au ridicat mai multe acte de la sediul COSR, după ce au apărut mai multe suspiciuni că echipamentele sportivilor români ar fi contrafăcute.

„Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Poliției.

În ultimii șase ani, firma Pax Creative a prins zece contracte cu COSR, în valoare totală de peste 370.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.