Sătenii dintr-o localitate izolată, consultați gratuit de medici

Mai mulți studenţi şi medici voluntari au ajuns în acest weekend într-un sat din judeţul Galaţi unde i-au consultat gratuit pe săteni. Acțiunea lor face parte dintr-un proiect al studenţilor la medicină din Bucureşti care şi-au propus să îi ajute pe oamenii care nu au acces la medici specialişti.

Sute de săteni au aşteptat la coadă pentru a fi consultaţi gratuit de medici specialişti în clădirea școlii din comuna gălățeană Corod. Oamenilor li s-au făcut consultaţii cardiologice, dermatologice sau de tip ORL, ecografii abdominale sau li s-a verificat nivelul glicemiei şi al colesterolului.

Ioana Savastri are 80 de ani şi nu şi-a mai făcut analizele de mai bine de 10 ani. Cel mai apropiat spital este la peste 40 de kilometri, iar drumul până acolo ar fi costat-o prea mult. Acum, și-a făcut un control la inimă și la ochi.

„La copii, cele mai frecvente sunt virozele respiratorii, faringitele. Din punct de vedere ortopedic, am găsit destule probleme, cazuri ce nu pot fi rezolvate decât chirurgical”, a precizat Ana Maria Dulea, medic ortoped pediatru, citată de digi24.ro.

După consultaţii, toţi pacienţii au primit trimiteri sau tratamente, în funcţie de problemele fiecăruia. Cu ajutorul unei clinici din Bucureşti, oamenilor li se vor face analize complete de sânge, iar săptămâna viitoare vor primi rezultatele analizelor prin poştă.

Sursa foto: Primăria Corod

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.