Sarea, vedeta trucurilor pentru curățarea casei. VIDEO

Trucuri cu sare Foto:en.wikipedia.org

Sarea este cel mai iubit condiment din bucătărie și are o mulțime de alte întrbuințări în afară de a fi pusă în mâncare.

Cei care încearcă să folosească mai puține soluții chimice pentru curățarea casei au găsit în sare drept cel mai bun aliat pentru a scăpa de pete și de grăsime.

De la curățarea tigăilor și a petelor de pe fierul de călcat, sarea poate fi folosită în numeroase feluri, iar un filmuleț postat de YouTube ne arată cât de ușor putem scăpa cu bani puțini de petele dificile din gospodărie.

Cei care au pete pe talpa fierului de călcat știu cât de greu este ca să scape de ele fără produse speciale și scumpe. Un truc foarte simplu poate salva fierul de călcat. În primul rând, trebuie pornit la temperatură maximă și lăsat să se încălzească. Pe o bucată de hârtie cerată se așază o cantitate generoasă de sare fină și se freacă fierul de călcat încins pe sare timp de un minut. La finalul acestui minut, talpa fierului de călcat va arăta ca nouă și va fi din nou gata pentru a călca.

Ouăle scăpate pe podea se dovedesc a fi destul de greu de curățat, dar cu ajutorul sării, curățarea se poate dovedi foarte eficientă, în doar câteva momente. Se așază sare pe oul căzut, se lasă câteva minute ca să se îmbibe, apoi se șterge foarte ușor cu un șervețel, fără a irosi prea multe șervețele, ca în mod normal.

Atunci când ia foc o tigaie care se află pe aragaz, lumea tinde să intre în panică și să nu știe cum să reacționeze mai repede. Aveți mereu sare la îndemână și turnați peste tigaia care a luat foc, iar în câteva secunde sarea va acționa ca un catalizator și îl va stinge.

Petele de grăsime din tigaie sunt foarte greu de îndepărtat, dar cu ajutorul sării, în câteva secunde, tigaia va străluci. Turnați sare fină peste grăsime și adăugați puțină apă. După 10 minute, clătiți cu apă fierbinte și ștergeți cu un burete, iar murdăria va dispărea.

Nimeni nu suportă murdăria care se depune pe buretele de bucătărie atunci când curăță grăsimea, dar o soluție din apă și din sare îl poate salva de a fi aruncat la gunoi. Lăsați buretele în soluție peste noapte, iar dimineața va arăta ca nou.

Petele de pe chiuvetă și din cadă pot fi îndepărtate foarte simplu cu o soluție formată din terebetină și din sare. Cu un burete, luați din soluția obținută și frecați ușor suprafețele.

Părul din cadă este greu de scos și ajunge să blocheze apa să curgă. O soluție formată din o parte de sare și o parte de bicarbonat de sodiu care se pune direct în scurgere înlocuiește toate soluțiile scumpe de pe piață. Turnați și puțin oțet, apoi apă fierbinte.

Ce alte trucuri de curățare cunoașteți?

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.