Samir Handanovici, portarul care nu ia gol de la 11 metri. A apărat șase penalty-uri la rând pentru Inter Milano

Slovenul Samir Handanovici și-a prelungit seria de șuturi parate de la punctul cu var la șase, el contribuind decisiv la victoria obținută aseară de Internazionale, scor 2-1, pe teren propriu, în fața ucrainenilor de la Dnipro.

Victoria de pe ”Giuseppe Meazza” le-a asigurat italienilor prima poziție în Grupa F a Ligii Europa. Samir Handanovici (30 de ani) a reușit să pareze penalty-ul executat în prima repriză, la scorul de 1-0 pentru Dnipro, de mijlocașul ucrainenilor Yevhen Konoplyanka.

Handanovici, titlularul naționalei Sloveniei, este la cel de-al șaselea penalty consecutiv apărat pentru Inter Milano. Chiar dacă a fost învins de la punctul cu var de Wayne Rooney pe Wembley, în meciul dintre Anglia și Slovenia, portarul face minuni pentru echipa italiană.

El a reușit să stopeze execuțiile, din cea mai avantajoasă fază fixă din fotbal, unor atacanți de calitate: Antonio Cassano (Parma), Luca Toni (Verona), Andrea Cossu (Cagliari), Maxi Lopez (Sampdoria) și Marcelo Larrondo (Torino)

Samir Handanovici, de două ori ales în echipa anului în Serie A în ultimii patru ani, a ajuns la Inter în vara lui 2012, de la Udinese, în schimbul a 11 milioane de euro.