Rușii vor să colonizeze Luna. Au început deja pregătirile

Agenția spațială rusă Roscosmos a început pregătirile pentru cucerirea Lunii cu o serie de experimente care simulează condițiile cu care se vor confrunta cosmonauții.

Este primul pas către obiectivul final al rușilor: să înființeze o colonie pe Lună, care să găzduiască 12 cosmonauți, până în anul 2030.

Cercetătorii folosesc o platformă unică, realizată de RSC Energia în anii 1970 și care simulează gravitația de pe Lună.

”Aceste experimente sunt necesare pentru a putea face recomandările necesare celor care vor dezvolta sistemele de muncă pe Lună”, a declarat Alexander Polishchuk, directorul adjunct al departamentului de cercetare al Roscosmos, într-un comunicat.

”Nu este ușor să mergi pe Lună într-un costum de cosmonaut. Vom avea nevoie de mijloace de transport”, a mai spus cercetătorul.

Rușii vor să lanseze o sondă până în anul 2024, pentru a găsi locuri ideale pentru înființarea unei colonii, înainte de a trimite oameni pe Lună în anul 2030.

Baza selenară va fi folosită pentru cercetare și pentru minerit. La început, colonia va avea doar patru oameni, însă acest număr va crește treptat până la 12 persoane.

Energia electrică va fi asigurată de o centrală instalată sub suprafața selenară, în apropierea unuia dintre polii satelitului natural al Pământului.

Rușii spun că plănuiesc șase lansări separate cu noua rachetă Angara, fiecare misiune urmând să ducă pe Lună câte un modul din baza. Asamblarea bazei va dura cel puțin 10 ani.

Misiune de excepție. NASA vrea să aducă pe Pământ mostre dintr-un asteroid