Românul care vrea să devină cel mai puternic om din lume

Mihai Baractaru
Mihai Baractaru

Are 26 de ani, 60 de kilograme și 1,68 metri înălțime. Îl cheamă Mihai Baractaru și este primul român care a reușit să se califice la Campionatul Mondial Iron Man, din Statele Unite.

Potrivit Știrile TVR, a făcut o cursă infernală împotriva celor mai rezistenți oameni din lume și a ieșit pe locul 40 la categoria sa de vârstă. I-a luat 10 ore și 6 minute să termine cursa din Hawaii: 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri,

Mihai Baractaru vrea în cinci ani să ajungă în primii 40 din lume la Iron Man, iar peste opt vrea să fie primul din lume.

Mihai Baractaru s-a pregătit mai bine de 6 ani pentru acest moment. A reușit calificarea anul acesta, la Ironman Klagenfurt, Austria, unde, cu un timp final de 9 ore și 15 minute pe aceste distanțe, s-a clasat pe locul 3 la categoria lui de vârstă iar acest rezultat l-a calificat pentru Campionatul Mondial, competiția tip Age Group.

Cursa din Hawaii este cunoscută de toți sportivii lumii care participă la astfel de competiții, din cauza condițiilor insulei.

Temperatura aerului este situată între 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge deseori 90% iar vântul care suflă pe insulă are viteze care nu scad sub 60 metri pe secundă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.