Românii pronunță greșit brandul Nike. Iată cum se citește corect

Nike, unul dintre cele mai celebre branduri sportive din lume, s-a fondat în 1964 ca Blue Ribbon Sports. Cei care au inițiat afacerea atunci au fost atletul Philip Knight și antrenorul său, Bill Bowerman. Inițial, firma se ocupa cu distribuția articolelor sportive japoneze produse de Onitsuka Tiger, care acum poartă denumirea de Asics.

În 1971, colaborarea cu japonezii s-a încheiat, iar cei de la Blue Ribbon Sports s-au gândit să-și deschidă o linie de producție de pantofi sport. În 1977 compania înregistrează brandul Nike, sub deviza „There is no finish line”.

Succesul a fost unul uriaș. În doar doi ani au reușit să ajungă să aibă o cotă de 50% din vânzările de pantofi sport din Statele Unite.

Numele Nike vine de la zeița victoriei în mitologia greacă. Potrivit unor estimări făcute în 2014, brandul Nike a ajuns la o valoare de 19 miliarde de dolari.

Din câte se pare, cei mai mulți români pronunță greșit numele brandului american. Însă nu suntem singurii.

În urma unui sondaj pe Buzzfeed, peste 6.000 de persoane au răspuns greșit la întrebarea cum se pronunță Nike. Naic (la fel ca numele Mike) sau Naichi (precum Mikey), a fost întrebarea. Iată care e răspunsul corect:

nike

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții în Germania, Danemarca, Franța. Salarii de peste 1.700 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.