România a pierdut Trofeul Carpați în fața Ungariei

Fără trei jucătoare de bază, România a cedat în fața unguroaicelor la Cluj Napoca (ziardecluj.ro)
Fără trei jucătoare de bază, România a cedat în fața unguroaicelor la Cluj Napoca (ziardecluj.ro)

Echipa feminină de handbal a României a pierdut în fața naționalei Ungariei, cu 29-24, în finala Trofeului Carpați.

Sub privirile celor 5.000 de spectatori adunați în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, româncele au început bine meciul, însă, treptat, s-a văzut absența pieselor de bază Cristina Neagu, Gabriela Perianu sau Paula Ungureanu.

România a condus cu 9-6, după 18 minute de joc, însă Ungaria a intrat cu avantaj la pauză, scor 14-12. În final, unguroaicele, mult mai bine legate și arătând un joc de înaltă calitate, s-au impus la cinci goluri diferență.

”Nu a fost foarte bine azi, îmi pare rău pentru modul în care am jucat astăzi. Cred că Ungaria merită această victorie, a fost mai bună și a jucat mai bine. Doar atât avem în acest moment, trebuie să ne pregătim pentru viitor”, a spus Martin Ambros, selecționerul spaniol al fetelor noastre.

România nu a mai câștigat de doi ani Trofeul Carpați, întrecere amicală ajunsă la cea de-a 48-a ediție, după ce în 2015 a cedat în finală în fața Suediei.

A fost ultimul meci al Aureliei Brădeanu (37 de ani) pentru prima reprezentativă de handbal a României. Tricolorele vor pleca în curând către Suedia, unde au loc Campionatele Europene.

România va întâlni, în Grupa D a competiției, Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie). Toate adversarele sunt extrem de puternice, iar jucătoarele noastre vor trebui să se autodepășească pentru a face pasul către faza următoare a turneului.

Alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.