România, mai bună decât China! Aur istoric la tenis de masă

Adina Diaconu și Andreea Dragoman au reușit să cucerească primul titlu mondial la tenis de masă la juniori din istoria României.

Din 2003, când a avut loc prima ediție a Mondialelor de tenis de masă pentru juniori, China câștigase de fiecare dată medaliile de aur în proba de dublu feminin.

Ieri, România a adus primul succes Europei. Adina Diaconu și Andreea Dragoman le-au învins în finala turneului din Africa de Sud, la Cape Town, pe japonezele Hina Kayata și Miyu Kato, scor 11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9).

Europa mai câștigase doar un titlu mondial în istoria competiției, în urmă cu 11 ani, prin germanul Patrick Baum. Toate celelalte medalii de aur au luat calea Asiei.

România mai are în palmares 11 medalii de bronz și una de argint la Mondialele de tenis de masă pentru juniori. Un bronz a fost cucerit la Cape Town de Adina Diaconu, în proba de simplu. Ea a fost singura sportivă din Europa ajunsă în semifinale unei competiții de simplu la Mondialele de juniori din ultimii patru ani.

„Este cu adevărat incredibil și de necrezut că am reușit să câștigăm acest Mondial. Este un vis pentru mine. Eu și partenera mea jucăm împreună de peste un an și ne înțelegem extraordinar la masă. Am jucat un meci incredibil și sunt foarte fericită că am câștigat acest titlu mondial”, a declarat Adina Diaconu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.