România are cea mai mare creștere economică din 2008 încoace

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat o valoare în creștere a produsului intern brut (PIB) pentru trimestrul al doilea din acest an cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit News.ro, este cea mai mare creștere din 2008 încoace.

Valoarea PIB-ului a fost revizuită în urcare, de la 323,1 miliarde de lei, în urmă cu o lună, până la 325,57 miliarde de lei, în datele publicate de INS vineri. Creşterea economică din prima jumătate a anului a depăşit atât estimările analşiştilor, cât şi prognozele oficiale.

Economia a fost în principal susținută în prima jumătate a anului din consum. În trimestrul al doilea, trei sectoare au avut o contribuţie determinantă la creşterea economică, arată detaliile publicate de INS.

Astfel, activitatea din agricultură a crescut cu 17,9% faţă de trimestrul al doilea din 2015, sectorul informaţii şi comunicaţii a avansat cu 17,3%, iar comerţul – cu 11,9%.

Estimările Fondului Monetar Internațional (FMI) susțin că economia României va crește cu 5% în acest an și cu 3,8% în 2017.

Prognoza FMI arată că România are economia cu cea mai importantă creștere din Europa. În medie, economia europeană va crește cu 2% în acest an și cu 1,8 la sută anul viitor, în timp ce țările emergente de pe Bătrânul Continent vor înregistra progrese economice de 3,3%, respectiv 3,1%.

Recomandările editorilor GreatNews:

România va avea cea mai mare creștere economică din Europa în 2016 și 2017

https://greatnews.ro/vesti-bune-romania-are-cea-mai-mare-crestere-economica-din-uniunea-europeana/