România a învins Rusia. Handbalistele tricolore joacă splendid la Euro

Denisa Dedu. de la Corona Brașov, a oprit mai mult de jumătate din șuturile trimise de rusoaice spre poarta sa (Foto: swe2016.ehf-euro.com / Zsolt Halmagyi)
Denisa Dedu. de la Corona Brașov, a oprit mai mult de jumătate din șuturile trimise de rusoaice spre poarta sa (Foto: swe2016.ehf-euro.com / Zsolt Halmagyi)

După eșecul din primul meci, cu Norvegia, campioana mondială, handbalistele din România s-au răzbunat pe Rusia, deținătoarea titlului olimpic, scor 22-17.

Munca spaniolului Martin Ambros începe să își arate rezultatele. După ani de zile în care defensiva naționalei feminine de handbal a suferit, la Campionatul European din Suedia, tricolorele au dat adevărate lecții de organizare în apărare.

Denisa Dedu a făcut minuni în poartă în meciul cu Rusia, fiind esemnată cea mai bună jucătoare a partidei, după ce a apărat 22 din cele 39 șuturi spre poarta României.

Dedu (22 de ani) făcuse un meci excelent și în fața Norvegiei, care a marcat doar de 23 de ori în poarta României.

Tricolorele au depășit excelent eșecul la două goluri cu nordicele și au făcut un meci splendid cu Rusia. După un sfert din partidă, România conducea cu 7-2. Rusoaicele au revenit, iar în partea secundă a meciului au reușit să egaleze.

Ambele echipe au ratat enorm, însă plusul naționalei noastre a venit de la Eliza Buceschi, care a găsit numeroase soluții în ofensivă, fiind, alături de Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a meciului, cu 7 reușite.

Pentru a se califica în runda principală a competiției, România trebuie să câștige vineri, în fața Croației, care a fost învinsă deja de Rusia și Norvegia.

Dacă vor reuși acest lucru, româncele lui Abros Martin vor avea 2 puncte în grupa principală II, urmând să rămână la Helsinborg, unde și-au disputat și meciurile de până acum.

Pe lângă Rusia și Norvegia, tricolorele se vor bate pentru un loc în semifinale cu Danemarca, Republica Cehă și Muntenegru sau Ungaria.

România are doar o singură medalie în istorie la Europene – bronzul cucerit în 2010 -, însă trupa actuală are potențialul să stabilească o nouă mare performanță în acest sfârșit de an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.