Român, erou în Germania după ce și-a salvat un coleg de la moarte

Un român plecat la muncă în Germania și-a salvat un coleg de la moarte. Pentru prezența sa de spirit el va primi miercuri o distincție din partea autorităților bavareze, relatează stirileprotv.ro.

Adrian Marcu are 29 de ani, este stabilit în Germania de 10 ani și lucrează ca electrician.

În luna martie, pe când lucra la instalația electrică dintr-un mall, un coleg al său în vârstă de 61 de ani s-a electrocutat cu un cablu neizolat care l-a lasat inconștient.

Adrian împreună cu un alt coleg de origine poloneză au sărit imediat în ajutorul victimei, iar românul i-a aplicat repede o manevră de resuscitare.

„A scos niște cabluri din tavan și unul dintre cabluri l-a lovit unde avea verigheta. Prima întrebare pe care mi-au pus-o polițiștii criminaliști: <Aveți cursul de prim ajutor făcut?> Și da, îl făcusem înainte cu doi ani aici, în Germania”, a povestit Adrian Marcu, potrivit stirileprotv.ro.

Realizarea sa a fost prezentată și de presa locală din Germania.

„Am venit înapoi în alergare, l-am văzut pe colegul meu stând pe schelă, am împins schela doi metri mai încolo ca să n-am contact cu cablul. Știam că trebuie masaj cardio-respirator daca omul își pierde cunoștința”, a mai spus el.

Bărbatul accidentat a supraviețuit. Acum, autoritățile din Bavaria vor să îi ofere atât lui, cât și colegului său polonez, o distincție pentru operațiunea de salvare la care au participat. Tot miercuri, alături de cei doi salvatori vor mai primi distincții alte 23 de personalități din Bavaria.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Pilot român, erou în presa străină. A reușit o salvare uimitoare, prin manevre demne de Top Gun

Erou la 9 ani. Un băiat și-a salvat fratele în vârstă de 2 ani de la moarte

https://greatnews.ro/un-roman-a-ajuns-la-bbc-pentru-acrobatiile-incredibile-facute-la-250-de-metri-inaltime-video/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.