Eliberat după ce a petrecut 39 de ani după gratii nevinovat

ricky jackson
Ricky Jackson a fost acuzat de crimă. Foto: Captură YouTube

Un bărbat din Statele Unite a fost eliberat după ce a executat 39 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ricky Jackson îşi pierduse speranţa că îşi va dovedi nevinovăţia, dar un articol scris de un reporter a determinat poliţia din Ohio să redeschidă cazul. Luat la întrebări, cel a cărui mărturie l-a băgat după gratii pe bărbat a recunoscut că a minţit, relatează digi24.ro.

„Acest caz va fi clasat. Domnule Jackson, veţi fi liber să plecaţi. Viaţa este presărată cu mici victorii, dar aceasta este una mare. Vă doresc mult noroc!”, i-a spus judecătorul în momentul eliberării.

„Este minunat! Sunt foarte fericit, nu mai trebuie să spun asta. Cuvintele nu pot exprima ce simt acum, mă bucur că am ieşit, că sunt un om liber”, a declarat bărbatul.

Eliberarea lui Ricky Jackson, care a fost condamnat împreună cu cei doi frați ai săi, a fost posibilă după ce poliţia din Ohio a redeschis cazul în urma unui reportaj despre crima pe care ar fi comis-o cei trei. Persoana care a depus mărturie împotriva lor în 1975 a recunoscut că a minţit pentru că poliţia făcuse presiuni asupra lui. La acel moment avea doar 13 ani.

Jackson încearcă acum să se readapteze vieţii în afara închisorii şi, cel mai probabil, avocaţii săi vor cere şi reparaţii financiare pentru anii petrecuţi pe nedrept în spatele gratiilor. Fraţii lui au cerut şi ei rejudecarea, însă nu au primit încă un răspuns din partea autorităţilor americane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.