Rezultate finale la BAC 2016. Sunt mai mulți elevi de nota 10

Numărul mediilor de 10 obținute în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat a crescut la 78, după ce au fost soluționate constestațiile. Înainte de contestații erau 56 de medii maxime. De asemenea, procentul de promovare este mai mare și a crescut de la 66,7% la 68,1%.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (5.279) şi în judeţele Iaşi (2.123) şi Argeş (1.732), iar cele mai puţine, în judeţele Covasna (334), Tulcea (343) şi Ilfov (377), potrivit Ministerului Educației.

Există și licee în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul. În județul Timiș există un liceu în care niciun elev nu a obținut notă de trecere în ultimii șase ani. Este vorba despre Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara. Tot în Timiș, rata de promovabilitate a fost zero și în liceele Tehnologic din Sânnicolau Mare, Teroretic „Socrates” și de Transporturi Auto.

Mai mult, în aceste patru instituții de învățământ, rata de înscriere la Bacalaureat a fost foarte mică. În total, au dat examenele doar 50 de absolvenți de clasa a XII-a.

O situație îngrijorătoare s-a înregistrat și la liceul de nevăzători „Ana” din Arad, unde din șase înscriși niciunul n-a promovat. Nici la colegiul UCECOM „Spiru Haret” din Arad din cei patru înscriși nu a promovat niciul.

Și în Harghita niciunul dintre absolvenții liceelor Tehnologic „Ditrău” și Teoretic „Cristuru Secuiesc” nu a luat Bacaluareatul.În județul Constanța, liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpăna și din Deleni au înregistrat promovabilitate zero la Bacalaureat.

În aceeași situație este Liceul Tehnologic Apollonius din Petroșani. De asemenea, n-a luat nimeni BAC-ul nici la Colegiul Tehnologic „Iacobeni” și nici la Colegiul Tehnologic „Transcom”, ambele din Sibiu. Însă la cele două licee din Sibiu s-au înscris doar trei absolvenți.

Ca o comparație, anul trecut, în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat a fost o rată de promovabilitate de 66,41%. Cel mai ridicat nivel de promovare s-a înregistrat în judeţele Cluj (82,18%), Braşov (78,74%), Bacău (78,34%) şi Sibiu (76,81%), iar la polul opus a fost Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) şi Teleorman (42,73%). Potrivit statisticilor, și în acest an sunt în topul promovabilității cam aceleași județe.

Noul ministru al Educației, Mircea Dumitru, spune că este un rezultat care reflectă starea actuală în care se află învățământul românesc. „Nu ne poate mulțumi sub nicio formă acest procent. El reflectă o tendință care s-a stabilizat deja în ultimii ani și sperăm ca prin măsurile pe care le vom lua în următoarele luni și anii viiitori să îmbunătățească situația învățământului în liceu și să ajungem la procente mai bune”, a declarat ministrul Mircea Dumitru.

Ministrul a mai spus că probleme apar din cauza felului în care funcționează școala generală și liceul în România. „Sunt cauze structurale, dar sunt și cauze care țin de modul în care sunt abordate aceste discipline pe care elevii trebuie să le treacă în examenul de Bacalaureat. Toate acestea trebuie evaluate foarte atent de către minister și inspectoratele școlare și trebui luate măsuri pentru ca pe viitor aceste lucruri să se îmbunătățească”, a mai adăugat ministrul Dumitru.

Alte știri pe același subiect:

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: