Rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia. Iată notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 slobozia
Foto: scoalagimnazialasfandreislobozia.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia. Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele din cadrul Evaluării Naționale din acest an.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul edu.ro.

140.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie (cei care au terminat clasa a VIII-a în acest an, dar și cei din promoțiile anterioare care nu au reușit să promoveze examenul în trecut).

Luni, 19 iunie, elevii au susținut examenul la Limba și Literatura Română, iar miercuri, 21 iunie, ei au susținut examenul la proba de Matematică. Joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă.

La proba de Limba Română, elevilor li s-a cerut să demonstreze că poezia „Ploaia”, scrisă de autoarea Magda Isanos, aparţine genului liric. Copiii au mai avut de explicat rolul cratimei și modul în care s-au format anumite cuvinte. De asemenea, a trebuit să ofere sinonime pentru anumiți termeni.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din „Terra Magazin”. Elevii au avut de răspuns la câteva întrebări de gramatică (li s-a cerut să identifice funcția sintactică a unor cuvinte, de exemplu).

La al treilea subiect au avut de descris în maximum 300 de cuvinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs sportiv.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia – Notele afișate pe edu.ro

La primul subiect de la Matematică, elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie. La cel de-al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție, iar la ultimul subiect de la examen copiii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică azi, pe 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Slobozia pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până la ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite pot depune contestație azi, 26 iunie, între orele 16.00 – 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2017 vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia – Lucrările, notate în alte centre

Lucrările elevilor au fost corectate în centre de corectare din alte judeţe decât cele în care ei au susținut examenele. Este bine de știut că, în urma contestațiilor. nota inițială poate crește sau se poate micșora. Așadar, nota comisiei de contestații este definitivă, chiar dacă este mai mică decât nota inițială.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai minorului pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea elevului. Însă vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale după contestații și nu poate duce la modificarea notei finale.

Candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia – Începe repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Slobozia va începe etapa de repartizare a elevilor la licee.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.