Rezultate Evaluare Națională 2016 Turnu Măgurele. Note afișate pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2016 turnu măgurele
Turnu Măgurele. Foto: Petrescu Augustin (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2016 Turnu Măgurele. Elevii de clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Conform datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice din România, peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în săptămâna 27 iunie – 1 iulie.

În acest an, Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Turnu Măgurele pe evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică. Marți, ei au susținut proba la Limba Maternă.

Elevii care au participat la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, ei având obligația de a lăsa obiectele menționate mai sus în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

Candidații nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: manualele, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele, ciornele sau lucrările ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Turnu Măgurele

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că această poezie aparține genului liric. La cel de-al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, candidații au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au primit ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Turnu Măgurele, contestațiile pot fi depuse numai azi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Turnu Măgurele

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Turnu Măgurele, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

În perioada 8 – 12 iulie, elevii vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi imediat după aceea, în perioada 21 – 29 iulie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.