Rezultate Evaluare Națională 2016 Tulcea. Rata de promovabilitate și notele elevilor

Rezultate Evaluare Națională 2016 Tulcea. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională la Limba Română, la Limba Maternă și la Matematică.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, aproximativ 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră: pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care elevii au susținut examenele scrise. Acest sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Tulcea pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, marți la Limba Maternă, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau obiecte asemănătoare. Totodată ei au avut obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

De asemenea, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau în încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: manualele, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele, ciornele sau lucrările altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Tulcea

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Elevii au avut de demonstrat că această creație aparține genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

În cazul probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au primit mai multe ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Tulcea, contestațiile pot fi depuse numai vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate de dascăli în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale de după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Tulcea

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Tulcea, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din județ.

În perioada 8 – 12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada imediat următoare, 21 – 29 iulie.