Rezultate Evaluare Națională 2016 Năvodari. Notele de pe edu.ro

Rezultate Evaluare Națională 2016 Năvodari. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a în această vară au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în săptămâna 27 iunie – 1 iulie.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Acest sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Năvodari pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, ei având obligația de a lăsa obiectele respective în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

De asemenea, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, cărți sau lucrări precum: manualele, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările, rezumatele, ciornele sau lucrările ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Năvodari

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că această creație aparține genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de redactat o compunere de 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au primit ecuații și funcții.

La cel de-al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Năvodari, contestațiile pot fi depuse doar astăzi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Năvodari

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Năvodari, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din județ.

În perioada 8 – 12 iulie, elevii care au susținut Evaluarea Națională vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Elevii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.