Rezultate Evaluare Națională 2016 Câmpulung. Se afișează notele

rezultate evaluare națională 2016 câmpulung
Câmpulung. Foto: Miehs (Wikimedia Commons)

Rezultate Evaluare Națională 2016 Câmpulung. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România a anunțat că peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în săptămâna 27 iunie – 1 iulie.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o noutate: pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Noul sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Câmpulung pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni, 27 iunie, proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri, 29 iunie, s-a desfășurat proba de Matematică. Marți, 28 iunie, unii elevi au susținut proba la Limba Maternă.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Ei au avut obligația de a lăsa obiectele menționate mai sus în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.

Totodată, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: manualele, dicționarele, culegerile, formularele, memoratoarele, notițele, însemnările sau rezumatele.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Câmpulung

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că această creație aparține genului liric.

La al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut următoarele subiecte:

– calcule la primul subiect
– ecuații și funcții la subiectul al doilea
– probleme de geometrie la cel de-al treilea subiect

După rezultate evaluare națională 2016 Câmpulung, contestațiile pot fi depuse numai azi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Câmpulung

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Câmpulung, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară.

În perioada 8 – 12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective.

Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.