Rezultate BAC 2016 Salonta. Note afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Salonta
Rezultate BAC 2016 Salonta. Foto: Vasile06 (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Salonta. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Salonta au fost publicate azi de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Salonta

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

1. Matematică-informatică
2. Pedagogică
3. Științele naturii
4. Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Salonta

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie. Aceasta a fost proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens în toată țara, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
2. susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
3. obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Rezultate BAC 2016 Salonta

Examenul de BAC a adus și mai multe controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Salonta

O altă petiție a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016.

Peste 440 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost eronat și cer autorităților din Educație să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că tinerii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit.

Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.