Rezultate BAC 2016 Reșița. Note afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Reșița
Rezultate BAC 2016 Reșița. Foto: Eugen D. (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Reșița. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Reșița au fost publicate de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro în data de 12 iulie. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Reșița

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La proba de Limba Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă.

Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie. La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Reșița

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline:

  1. Biologie
  2. Chimie
  3. Fizică
  4. Economie
  5. Filosofie
  6. Geografie
  7. Informatică
  8. Logică şi argumentare
  9. Sociologie
  10. Psihologie

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Rezultate BAC 2016 Reșița

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse. Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului.

Rezultate BAC 2016 Reșița

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016. Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect eronat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.