Rezultate BAC 2016 Năvodari. Note și rezultate, afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Năvodari. Absolvenții de clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Oricine este interesat poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, între 16:00 și 20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Năvodari

Luni, 4 iulie, elevii care s-au prezentat la BAC 2016 au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, elevii au dat examen la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o: Matematică-informatică, Pedagogică, Științele naturii sau Tehnologică.

Rezultate BAC 2016 Năvodari

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), elevii au ales una dintre următoarele discipline:

  • Biologie
  • Chimie
  • Fizică
  • Economie
  • Filosofie
  • Geografie
  • Informatică
  • Logică şi argumentare
  • Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

1. susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
2. susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea
3. obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, vor primi diplomă de merit pentru rezultatele excepționale.

Rezultate BAC 2016 Năvodari

Examenul de BAC din acest an a adus și câteva controverse.

Mii de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic. La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… ”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Năvodari

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016.

Sute de oameni au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, care este de părere că subiectul II de la punctul C („Producerea și utilizarea curentului continuu”) conținea o greșeală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.