Rezultate BAC 2016 Giurgiu. Note afișate pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Giurgiu
Rezultate BAC 2016 Giurgiu. Foto: Alesia17 (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Giurgiu. Absolvenții care au terminat clasa a XII-a în această vară au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Giurgiu au fost publicate de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Giurgiu

Probele scrise de la BAC-ul din acest an au debutat luni, 4 iulie: absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română. Elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, în timp ce miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

 

Rezultate BAC 2016 Giurgiu

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline:

  1. Biologie
  2. Chimie
  3. Fizică
  4. Economie
  5. Filosofie
  6. Geografie
  7. Informatică
  8. Logică şi argumentare
  9. Sociologie
  10. Psihologie

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris în jur de 137.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

A. să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
B. să susţină toate probele scrise şi să ia nota 5 la fiecare dintre acestea
C. să obţină media 6 cel puţin la probele scrise

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Giurgiu

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic. La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au explicat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Giurgiu

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică.

Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației Naționale să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit. Părinții sunt susținuți de profesorul de fizică Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.