Rezultate BAC 2016 Câmpina. Afișarea rezultatelor pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Câmpina. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

După afișarea rezultatelor, elevii vor putea depune contestaţiile în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Câmpina

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La această probă, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar a doua zi, miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită. Dificultatea a variat în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Câmpina

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii – profilul și specializarea – candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: 1. Biologie, 2. Chimie, 3. Fizică, 4. Economie, 5. Filosofie, 6. Geografie, 7. Informatică, 8. Logică şi argumentare, 9. Sociologie şi 10. Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Rezultate BAC 2016 Câmpina

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse.

Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care acuză Ministerul Educației că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit. Semnatarii cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

 

Rezultate BAC 2016 Câmpina

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Limba și Literatura Română.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.