Rezultate BAC 2016 Buftea. Afișarea rezultatelor pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Buftea
Rezultate BAC 2016 Buftea. Foto: Miehs (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Buftea. Elevii care au terminat liceul în această vară au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Buftea au fost publicate de autoritățile din educație pe bacalaureat.edu.ro. Oricine este interesat poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot astăzi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Buftea

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba și Literatura Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul uman au avut de analizat un roman psihologic, în vreme ce absolvenții de real au primit un roman interbelic.

Examenul de BAC a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, elevii au dat proba la Matematică sau la Istorie.

La Matematică au fost 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Buftea

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie. Aceasta a fost proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de cele două criterii (profilul și specializarea), candidaţii au putut opta pentru una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru a promova BAC-ul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, și care la examenul de BAC au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Rezultate BAC 2016 Buftea

Examenul de BAC din acest an a adus și câteva controverse.

Mii de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic. La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului. „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

Rezultate BAC 2016 Buftea

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică.

Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.