Rezultate BAC 2016 Baia Sprie. Edu.ro prezintă notele elevilor

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie
Rezultate BAC 2016 Baia Sprie. Foto: Țetcu Mircea Rareș (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de Bacalaureat.

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie au fost publicate azi de autoritățile din Ministerul Educației Naționale pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii vor putea depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie

Luni, 4 iulie, absolvenții clasei a XII-a au susținut proba la Limba Română a examenului de BAC 2016. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă.

Miercuri, 6 iulie, elevii au susținut proba la Matematică sau la Istorie. La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, cu dificultate diferită, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o: 1. Matematică-informatică,
2. Pedagogică, 3. Științele naturii sau 4. Tehnologică.

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

În funcţie de cele două criterii – profilul și specializarea – candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • să obţină media 6 cel puţin la probele scrise.

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie

Examenul de BAC din acest an nu a fost lipsit de controverse. Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba Română de la examenul de BAC 2016, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de maximum 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… ”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Baia Sprie

O altă petiție online a vizat un subiect de la proba de Fizică.

Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit și cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă. Semnatarii petiției online spun că elevii care au ales să dea Bacalaureatul la Fizică (filiera teoretică, profil real, și filiera vocațională, profil militar) au primit un subiect greșit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.