Rezultate alegeri locale 2016. Victorii pentru PSD și PNL. Cine a câștigat mai multe județe

PSD este mare învingător al alegerilor locale 2016, reușind să obțină 44,52% din voturi la nivel național. PNL a strâns un scor bun, strângând puțin mai mult de o treime din voturi.

Potrivit rezultatelor parțiale emise de Biroul Electoral Central, clasamentul pe țară, după centralizarea voturilor din 1.130 din totalul de 3.186 de secţii de votare, PSD a câștigat alegerile locale 2016 cu un scor de 44,52%, urmat de PNL – 34,60%, ALDE – 4,92%, UDMR – 4,87% şi PMP, cu un scor de 3,04%.

PSD a câștigat numeroase orașe importante, reușind, pentru prima oară să se impună și la Primăria Generală a Capitalei, dar și în toate sectoarele Bucureștiului.

Rezultate alegeri 2016. Cine controlează consiliile locale și județene

PNL a câștigat clar județul Alba. Liberalul Mircea Hava a primit peste 60% din voturi și va rămâne primar în Alba Iulia. Scorul electoral pentru Consiliul Județean Alba: PNL – 66%, PSD – 26%, PMP – 8%, ALDE – 6%.

Și la Arad, câștigători au fost tot liberalii, chiar dacă scorul a fost puțin mai strâns. PNL domină consiliul local, cu 40%, în timp ce primar rămâne Gheorghe Falcă (46%).

Liberalii s-au impus și la Cluj, unde Emil Boc rămâne primar, iar PNL domină cu majoritate clară Consiliul local, dar și în Bihor, dar a pierdut Hunedoara, fiind pe locul doi în Sălaj.

PNL rămâne pe poziții foarte bune în Mureș, dar și în Timiș, unde a câștigat atât reședința de județ, cât și Consiliul Local.

În Transilvania, PSD și-a adjudecat clar județul Bistrița-Năsăud, în timp ce UDMR a păstrat județele Harghita și Covasna.

La Satu Mare a câștigat tot UDMR, prin Kereskenyi Gabor, care a trecut de primarul în funcție, Dorel Coica, iar la Baia Mare a câștigat clar Cătălin Cherecheș, care se află în arest.

PSD a făcut legea în sudul țării. Din Mehedinți până la Malul Mării, în Constanța, social-democrații au obținut victorii categorice în aproape toate județele.

În Olt, PSD a câștigat peste 90% dintre bătăliile electorale. Situații similare s-au înregistrat în Teleorman, Giurgiu sau Ialomița.

PNL s-a impus la Călărași, dar și în Prahova, în timp ce PSD a cucerit Argeșul.

În Moldova, PNL s-au impus la Botoșani și Suceava sau Neamț, în timp ce PSD a câștigat primăriile de la Iași și Bacău. Social-democrații controlează clar județele Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Constanța și Buzău.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Aflăm cine sunt toți primarii din Capitală, în acest articol: Noii primari din București. Firea și 6 PSD-iști la sectoare