Rezoluțiile cofondatorului Facebook pentru anul 2015

Facebook
Mark Zuckerberg vrea să citească o carte la fiecare două săptămâni Foto: Facebook Mark Zuckerberg

Cofondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, are planuri mari pentru anul 2015 și își dorește să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni.

Acesta și-a exprimat intenția pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că este interesat mai ales să învețe lucruri noi despre diverse culturi, istorii, credințe și tehnologii, iar hotărârea sa este una cât se poate de serioasă.

În fiecare an, Zuckerberg a anunțat câte o provocare pentru anul în desfășurare, iar dorința sa de cunoaștere dincolo de activitatea de la Facebook i-a adus admirația celor care îl urmăresc pe pagina de socializare. Mai mulți utilizatori i-au făcut diverse sugestii în legătură cu anul 2015, iar el a acceptat-o pe cea care i s-a părut cea mai interesantă.

Zuckerberg a spus zilele trecute că a decis că provocarea sa pentru 2015 va fi să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni, punând accentul pe învăţarea unor lucruri noi despre diferite culturi, credinţe, istorii şi tehnologii.

„Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte. Cărţile îţi permit să explorezi pe deplin un subiect şi să te afunzi mult mai profund în acesta decât îţi poate permite cea mai mare parte a media în prezent”, a spus, printre altele, Mark Zuckerberg.

El a anunțat și care va fi prima carte citită în acest an, „The End of Power”, de Moisés Naím, și a creat o pagină de Facebook în care va discuta despre noua provocare. „A Year of Books” este pagina pe care Zuckerberg va anunța ce alte cărți va citi anul acesta, iar cei care au citit sau vor citi acele cărți vor putea discuta pe acea pagină de Facebook.

În anii anteriori, acesta a luat hotărâri la fel de interesante ca cea de anul acesta. Și-a dorit să înveţe să vorbească mandarina (un dialect al limbii chineze), să cunoască în fiecare zi o nouă persoană care nu lucrează la Facebook, să scrie în fiecare zi un mesaj de mulţumire unei persoane care a făcut din această lume un loc mai bun, să devină vegetarian (sau să mănânce carne numai dacă ucide singur animalul pe care urmează să îl mănânce) şi să poarte cravată în fiecare zi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.