Replică. Fără politicieni bărbați în poza de la marșul solidarității de la Paris

marsul solidaritatii
Foto: Waterford Whispers News via Twitter

După ce o publicație evreiască ultra-ortodoxă din Israel a prelucrat o fotografie pentru a scoate femeile din poza de grup a liderilor politici participanți la marșul solidarității de la Paris, un site de satiră a publicat o imagine din care a scos toți bărbații, scrie independent.co.uk.

În urmă cu câteva zile, ziarul evreiesc „HaMevaser” („Crainicul”) a publicat o imagine din care a scos toți liderii politici femei, printre care se număra și cancelarul german Angela Merkel. Motivul invocat de publicațiile ultra-ortodoxe atunci când scot femeile din fotografii sau din reclame este „modestia”.

Potrivit tradiției, în comunitățile evreiești ultra-ortodoxe, femeile și bărbații au roluri diferite, iar segregarea de gen, de la alegerea unei profesii până la mersul în avion, este încurajată.

Site-ul Mediaite a notat că, probabil, editorii foto ai ziarului evreiesc nu au avut prea mult de muncă deoarece în fotografie erau doar 3 femei: cancelarul german Angela Merkel, primarul Parisului Ann Hidalgo și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Publicația de satiră „Waterford Whispers News”, care publică știri inventate amuzante, a profitat de controversă și a publicat o imagine de la marșul solidarității de la Paris din care a scos toți bărbații, titrând: „Un ziar feminist a scos toți liderii bărbați din poza de la marșul parizian”.

Marșul de la Paris a fost organizat în memoria celor 17 victime care au fost ucise de teroriștii islamiști în capitala Franței. 1,5 milioane de oameni au participat la marș, alături de șefi de stat și de lideri politici din întreaga lume.

angela merkel
Angela Merkel nu apare în imaginea editată de ziarul evreiesc. Foto: HaMevaser via judaism.walla.co.il

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fără femei în poze. Un ziar evreiesc a scos-o pe Merkel din imaginea de grup de la Paris
Declarațiile lui Banciu despre islam și creștinism, amendate foarte dur de CNA
Cum arată coperta revistei „Charlie Hebdo”. Profetul, din nou pe prima pagină