Fără femei în poze. Un ziar evreiesc a scos-o pe Merkel din imaginea de grup de la Paris

angela merkel
Angela Merkel nu apare în imaginea editată de ziarul evreiesc. Foto: HaMevaser via judaism.walla.co.il

Un ziar evreiesc ultra-ortodox din Israel a editat fotografia de grup în care apăreau politicienii participanți la marșul de solidaritate de la Paris și a scos toate femeile din poză, relatează independent.co.uk.

Cancelarul german Angela Merkel, primarul Parisului Ann Hidalgo, premierul danez Helle Thorning-Schmidt și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, au fost scoase din fotografia publicată de ziarul israelian „HaMevaser” („Crainicul”). Cazul fotografiei editate a fost semnalat inițiat de publicația online judaism.walla.co.il.

Marșul a fost organizat duminică, la Paris, în memoria celor 17 victime care au fost ucise de teroriști islamiști în capitala Franței. 1,5 milioane de oameni au participat la marș, alături de șefi de stat și de lideri politici din întreaga lume.

În timpul marșului, cancelarul german Angela Merkel a stat chiar lângă președintele francez Francois Hollande. Însă în fotografia publicată de „HaMevaser”, Merkel nu mai apare, iar Hollande stă lângă Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene.

angela merkel
Angela Merkel a stat chiar lângă președintele francez în timpul marșului solidarității. Foto: Captură YouTube

Nu este pentru prima dată când un ziar evreiesc ultra-ortodox editează fotografiile pe care le publică cu scopul de a scoate femeile din imagini. După uciderea lui Osama Bin Laden, un ziar evreiesc ultra-ortodox din Brooklyn le-a scos pe Hillary Clinton și pe o altă femeie din fotografia care îi arăta pe Barack Obama și pe alți oficiali americani urmărind acțiunea forțelor armate care a dus la eliminarea teroristului.

În trecut, reprezentanții publicațiilor ultra-ortodoxe au invocat argumentul „modestiei” pentru a-și susține politica de excludere a femeilor din aceste fotografii, potrivit smh.com.au. Femeile au dispărut și din reclamele publicate în ziarele ultra-ortodoxe, iar uneori fețele lor au fost editate pentru a deveni neclare. „Legile modestiei” aplicate în comunitățile ultra-ortodoxe impun și o segregare de gen în societate. De exemplu, femeile și bărbații trebuie să stea separat atunci când călătoresc în autobuz sau în avion.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Declarațiile lui Banciu despre islam și creștinism, amendate foarte dur de CNA
Cum arată coperta de mâine a revistei „Charlie Hebdo”. Profetul, din nou pe prima pagină
Exclusiv! Imagini de la atacul final împotriva fraţilor Kouachi

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.