FOTO: CameliaTWU (off for a while)/Flickr (creative commons)

Toți cei care vor să își construiască o casă la țară sau să o modifice vor trebui să respecte o nouă regulă. Potrivit unei reglementări legale, calitatea lucrărilor trebuie să fie verificată de un diriginte de șantier.

Este vorba de modificarea legii nr. 10/1995, care arată că toate persoanele care vor să construiască locuințe sau să le modifice, modernizeze, repare, consolideze trebuie să aibă proiecte tehnice verificate și să angajeze un diriginte de șantier pentru controlarea lucrărilor, potrivit avocatnet.ro.

„Verificarea calității lucrărilor executate pentru realizarea construcțiilor și a intervențiilor la construcțiile existente, pentru care se emit (…) autorizații de construire sau de desființare, este obligatorie și se efectuează de către investitori prin diriginți de șantier autorizați, angajați ai investitorilor și prin responsabili tehnici cu execuția autorizați, angajați ai executanților”, se arată în actul normativ, potrivit avocatnet.ro.

Până de curând, legea nu viza și casele cu parter și parter plus un etaj din mediul rural și din satele ce aparțin orașelor.

Modificarea legii a apărut în Monitorul Oficial și urmează să se aplice efectiv din 31 august. Cei care nu vor angaja un diriginte de șantier vor primi o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări
Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.