„Regina cosmeticii românești” s-a stins din viață

Christine Valmy a murit la 88 de ani. Foto: Captură TV

Christine Valmy, supranumită „regina cosmeticii românești” s-a stins din viață duminică seara, după câteva zile petrecute în spital, informează dcnews.ro.

Celebra femeie de afaceri cara a revoluționat România cu saloane de înfrumusețare moderne și cu școli de machiaj, estetică și manichiură avea 88 de ani și a murit la Spitalul Fundeni. De câțiva ani a preferat să iasă discret din viața mondenă și să se ocupe în continuare de domeniul pe care l-a revoluționat .

Acum 50 de ani, Christine Valmy și-a dovedit spiritul antreprenorial și a înființat „Christine Valmy Inc”, apoi i-a învățat pe americani ce este cosmetica și astfel a devenit o figură foarte cunoscută în Europa și în Statele Unite datorită zecilor de saloane care îi poartă numele și unde angajații au cunoștințe solide despre sănătatea pielii.

Christine Valmy s-a născut în București, în 1926,  și și-a luat numele de Christine Valmy după ce a ajuns în America, (inițial se numea Cristina Xantopol), inspirată de Revoluția Franceză, mai exact de episodul din 1792, când înaintarea prusacilor spre Paris a fost oprită, după batalia de la Valmy.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.