Reghecampf nu mai este ”Laurențiu al Arabiei”

Tehnicianul român Laurențiu Reghecampf a fost dat afară de saudiții de la Al-Hilal, după ce a ratat toate trofeele pe care le putea rata.

Fostul antrenor al Stelei, în vârstă de 39 de ani, în care șefii de la Al-Hilal, una dintre marile echipe ale Arabiei Saudite, a pierdut, la sfârșitul săptămânii trecute, la Riad, finala Cupei Prințului.

Echipa lui Reghecampf s-a înclinat cu 1-2 în fața rivalilor de la Al-Ahli. În urmă cu câteva luni, Al-Hilal pierdea, tot pe teren propriu, finala Ligii Campionilor Asiei, nereușind să îi răpună pe australienii de la Western Sydney Wanderers.

Mai mult, ”valul albastru” a ieșit și din cursa pentru titlu, fiind abia pe locul 3, la nouă puncte de liderul Al-Nassr.

Laurențiu Reghecampf a fost îndepărtat de la Al-Hilal la scurt timp după ce președintele clubului și cel mai mare susținător al românului, prințul Abdulrahman bin Musa’ad, a demisionat din funcție.

Dublul câștigător al Ligii 1 cu Steaua avea contract până în 2016 cu Al-Hilal. El câștiga 2,5 milioane de euro la Riad și, probabil, va primi o compensație generoasă în urma demiterii.

Printre posibilii succesori ai lui Reghecampf la Al-Hilal se numără și Cosmin Olăroiu, care a mai pregătit echipa între 2007 și 2009, iar de curând a condus naționala Arabiei Saudite la Cupa Asiei, însă fără să obțină vreun succes important.