Recordul lui Iohannis. Câţi români au încredere în noul preşedinte

klaus iohannis incredere sondaj ires
Klaus Iohannis se bucură de o puternică susţinere din partea românilor. Partidul său, însă, nu este atât de popular

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a dobândit un nivel de încredere extrem de ridicat, o situaţie complet diferită faţă de cea dinaintea turului 2 de scrutin.

Un sondaj de opinie efectuat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) arată că 61% dintre români au multă sau foarte multă încredere în viitorul preşedinte. Interesant este că, înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, doar 25% dintre români aveau încredere în Klaus Iohannis.

Acelaşi studiu arată că 55% dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie bună.

Mai jos, vă prezentăm principalele concluzii ale studiului IRES:

ires directie 1 ires incredere iohannis ires incredere pontaires incredere basescu ires incredere pnl ires incredere psdires incredere promisiuniStudiul a fost efectuat în 20 noiembrie 2014, cu patru zile după victoria lui Iohannis în alegeri, pe 1338 de persoane cu vârste de peste 18 ani, reprezentative pentru populaţia cu drept la vot din România. Eroarea maximă tolerată este de ± 2,7%. Întregul studiu poate fi consultat la acest link (format PDF).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.