Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că trebuie să ne păstrăm tradițiile, iar românii nu trebuie să mănânce produse din insecte.
„Nu mâncați făină de greieri! Ce căutați cu greierii? Lăsați-i să cânt acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceți un asemenea efort”, a declarat Petre Daea, la Antena 3.
Declarația ministrului Agriculturii vine în contextul în care Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă ca aliment nou în Uniunea Europeană, aceasta devenind a treia insectă care primește aprobare de consum și care vine după autorizațiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de tenibrio molitor și în noiembrie pentru o specie de lăcustă.
Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: