Ca să-și plătească rata în franci a strâns tot măruntul din casă. Banca nu l-a primit

Banca nu i-a primit banii lui Adrian Bunica (foto)

Un client al unei bănci nu a putut să-și plătească rata în franci elvețieni, pentru că o mică parte din suma pe care a dus-o la bancă era în monede de un ban.

Ca să poată să-și achite rata lunară, Adrian Bunica a strâns tot măruntul pe care îl avea în casă, respectiv suma de 13 lei, în monede de un ban, însă angajații băncii au refuzat să-i primească banii. Ei au invocat regulamentele interne ale băncii.

Bărbatul este din Brașov și susține că cei 13 lei în monede de un ban nu reprezintă o formă de protest, ci sunt toți banii pe care îi are pentru plata ratei la creditul de nevoi personale de aproximativ 14.000 de franci elvețieni, pentru care  plătește o rată lunară de peste 800 de lei.

În aceste condiții, Adrian Bunica a reclamat situația la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, iar inspectorii i-au dat câștig de cauză.

„Sunt numai de un ban, mă rog, de unde s-au adunat. Nu i-am pus eu în circulație, i-a pus BNR-ul, de ce nu pot face plăti cu ei?”, s-a întrebat clientul băncii, citat de stirileprotv.ro.

După ce a încercat să plătească la două filiale din Brașov ale aceleiași bănci, angajații i-au dat o soluție și l-au trimis la sediul central al băncii, de la București.

„Au zis că așa au directivă să nu primească mărunți decât dacă mă duc la banca lor centrală, la sediul central, să închei o convenție, să-mi dea niște saci sigilați, să scriu ce sumă e acolo și mi iau pe încredere”, a precizat Adrian Bunica.

În replică, Sorin Susanu, șeful OPC Brașov, a declarat că „orice monedă valabilă și aflată în circulație este normal să fie primită de o instituție financiar bancară, dar vom face verificări în detaliu pe acest subiect.”

De asemenea, reprezentantul OPC a mai spus că există în regulamentele băncilor interdicții privind banii mărunți, însă doar când vine vorba de valută, nu și de moneda națională.

Recomandarea editorilor Great News:
Povestea unor familii sărăcite de franc. Au dat carnea pe cartofi și sunt ajutați de părinții pensionari 

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.