Raiul animalelor fără stăpân din România

FOTO: Asociația iCare/pagina de Facebook
FOTO: Asociația iCare/pagina de Facebook

Doi dihori, două pisici și un Schnauzer, pe nume Naga, îi așteaptă pe clujeni în Chinteni Lac, la o casă mare cu poartă turcuoaz. Începând de pe 15 martie aici va fi un centru în care animalele fără adăpost vor trăi liniștite și își vor putea găsi un stăpân. Ideea le aparține unor tineri din Cluj, care au înființat Asociația iCare (Improving the Community For Animal Resque Education).

„Dorim să creăm acolo un spaţiu liber, unde să vină oricine doreşte pentru a interacţiona liber cu animalele, a petrece un weekend relaxant după o săptămână obositoare la lucru, dar şi pentru a afla tot felul de informaţii legate de creşterea animalelor de companie, de dresaj, informaţii veterinare.

Noi colaborăm deja cu un cabinet veterinar, avem în permanenţă şi consiliere legală din partea unui cabinet de avocatură şi avem şi dresori asociaţi cu care lucrăm îndeaproape şi încercăm să oferim pentru publicul larg cât mai multe tipuri de activităţi, cât mai mult suport în ceea ce priveşte interacţiunea om-animal de orice fel, indiferent că doreşte cineva să adopte un animal sau pur şi simplu doreşte să înveţe cum să se apropie mai uşor de animalele din jurul lor”, a explicat președintele Asociației iCare, Ramona Axinte, citată de ziuadecj.realitatea.net.

Ramona este absolventă de Psihologie și s-a specializat în terapie asistată de animale. „Cred că, pur şi simplu, s-au aşezat lucrurile, nu am stat să gândesc foarte mult că o iau pe drumul ăsta sau pe altul. Eu văd animalele ca pe o parte din familia pe care o cresc alături de mine. Căţeluşa Naga e recent adoptată într-adevăr, însă dihorii îi am de multă vreme, masculul cel mare are şase ani deja. Pentru mine este foarte important să am animale în preajmă, să le văd pur şi simplu în casă, să le văd cum comunică între ele, să văd dihorii cum se joacă cu pisicile.

E ceva relaxant şi ştiu că mă dezvoltă personal şi eu mă dezvolt mai bine alături de ele. E bine pentru oricine să înţeleagă că este foarte importantă interacţiunea cu un animal, indiferent că e zilnică sau sporadică. Îţi aduce extrem de multe beneficii.

Deja sunt foarte multe studii pe partea de relaţie om-animal, atât psihologice, cât şi studii care au îmbinat sociologia, psihologia şi biologia şi care au arătat că oamenii care deţin animale de companie au o medie de viaţă cu aproximativ şapte ani mai lungă şi sunt oameni mult mai relaxaţi. Îţi pot schimba viaţa pur şi simplu”, a mai povestit Ramona Axinte, pentru ziuadecj.realitatea.net.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Odsky7