Radu Mazăre scapă de închisoare: 114 milioane € prejudiciu, 4 ani de închisoare cu suspendare

Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Radu Mazare, fostul primar din Constanța, a primit 4 ani cu suspendare în dosarul „Retrocedărilor de pe litoral”.

Deși Curtea de Apel București l-a găsit vinovat pe Radu Mazăre de atribuirea ilegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro, fostul primar nu a fost condamnat la închisoare cu executare, ci a primit doar o pedeapsă cu suspendare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează adevarul.ro.

În același dosar, Cristi Borcea a fost achitat, iar Nicuşor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a primit 3 ani cu suspendare.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor terenuri.

În total, 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, potrivit mediafax.ro. Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.