Putin l-a felicitat pe Iohannis: „Sănătate, bunăstare şi succese!”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a adresat felicitări lui Klaus Iohannis după ce a fost ales în funcția de președinte al României. Acesta i-a transmis că e interesat de „dezvoltarea relațiilor ruso-române”.

Textul a fost postat pe contul de Facebool al Ambasadei Rusiei la București.

„Primiți, vă rog, felicitările mele cu prilejul alegerii dumneavoastră în funcția de președinte al României. Aș vrea să confirm interesul în dezvoltarea relațiilor ruso-române constructive, a cooperării bilaterale reciproc avantajoase în domenii diferite. Vă doresc sănătate, bunăstare și succese în activitatea de stat”, este mesajul lui Putin, potrivit mediafax.ro.

În campania electorală, Klaus Iohannis declarat că relația României cu Rusia nu este una foarte bună și nu neapărat din vina Uniunii Europene.

„Situația este deteriorată, se deteriorează pe zi ce trece și tot ce putem să facem acum și probabil sau din păcate în următoarele decenii este să încercăm să rezolvăm situația actuală cu partenerii noștri. Deja suntem trecuți mult dincolo de o relație diplomatică”, a declarat Iohannis, la o emisiune de la B1 TV.