Pui de mamut excepțional conservat, expus la muzeu

pui de mamut
Puiul de mamut a trăit acum 40.000 de ani. Foto: Administrația Primorsk Krai

Un pui de mamut lânos foarte bine conservat a fost expus într-un muzeu din Moscova. Numit Yuka, în onoarea comunității Yukagir (Yakutia) care trăiește pe țărmurile Mării Barents, puiul de mamut a fost descoperit în anul 2011, relatează usatoday.com.

Puiul de mamut a fost scos de oamenii de știință din permafrost, un strat de sol și de roci care nu se dezgheață nici în timpul verii.

Potrivit Societății Geografice din Rusia, exemplarul de mamut expus a trăit în urmă cu aproape 40.000 de ani și s-a conservat foarte bine. Înainte de a fi expus în Rusia, Yuka a mai fost expus în Japonia și în Taiwan.

Paleontologii cred că puiul de mamut este o femelă care avea de 6 – 11 ani în momentul morții. Totodată, cercetătorii au descoperit urme adânci ale ghearelor unui prădător în pielea animalului.

Unii oameni de știință sunt de părere că rămășițele lui Yuka se numără printre cele mai bine conservate rămășițe de mamut din lume: părți mari din țesutul moale, lâna și chiar părți din creier au supraviețuit aproape nealterate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

mamuti
Mamuții au trăit în urmă cu zeci de mii de ani. Foto: Societatea Geografică din Rusia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.