PSD e în război cu „elevii” lui Victor Ponta. „Ce-ați făcut în Rusia, domnule?”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Partidul România Unită (PRU), condus de Bogdan Diaconu, a intrat în atenția presei după ce a reușit să atragă în ultimele zile mai mulți deputați și senatori. Cei mai mulți sunt foști membri PSD, iar o mare parte au probleme cu legea. Săptămâna aceasta au apărut zvonuri că ar putea intra în acest partid și Victor Ponta.

„Orice partid politic din România și-l dorește pe Victor Ponta președinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%”, a declarat Sebastian Ghiță la B1 TV, în urmă cu două zile, la scurt timp după ce a semnat adeziunea de intrare în PRU.

Fostul premier Victor Ponta a declarat aseară, tot la B1 TV, că și-ar dori să rămână în PSD, însă a recunoscut că a contribuit la notorietatea partidului condus de Bogdan Diaconu.

„Îl cunosc pe Bogdan Diaconu, eu l-am pus pe liste în 2012, eu l-am rugat să plece din PSD când o luase prea tare cu chestia cu ungurii. Cred că Bogdan a învățat mult. Cred în faptul că există un electorat și o nevoie în România de un partid și de o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare și am zis: da, te ajut, îți dau idei. Eu cred că pentru PSD și pentru România ar fi bine să avem un partid național sau naționalist, dar în sens modern, nu în sensul exceselor”, a declarat Victor Ponta.

„De câte ori ați fost în Rusia?”

Nu de aceeași părere este și președintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus că „PRU are niște protocoale cu niște partide cu foarte mari probleme și asupra cărora există suspiciuni de finanțare din Est”.

„Așa cum PSD nu va putea intra în Guvern cu PNL pentru ca pragmatic vorbind nu va funcționa, chiar dacă am văzut ce spun tot felul de analiști, categoric PSD nu va putea intra în vreo alianță de orice fel cu PRU. (…) Nu folosim doctrina naționalistă și extremistă în România”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce crede despre faptul că Victor Ponta îi susține, Dragnea a răspuns: „Noi suntem foarte deschiși și democratici. Fiecare e liber să susțină valorile pe care le crede de cuviință”.

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, i-a răspuns lui Dragnea la scurt timp. „În legătură cu imaginară relaţie cu Rusia, îl anunţ că în cei 37 de ani ai mei de viaţă nu am ajuns niciodată la Est mai departe de Chişinău, lucru uşor de verificat de către structurile necivile prietene ale domnului Dragnea. (…)

Aş dori că domnul Dragnea să aprecieze promptitudinea cu care am lămurit aceste probleme, dar, cu această ocazie, îl rog să răspundă cu aceeaşi promptitudine şi sinceritate la întrebarea: de câte ori a fost domnia să în Rusia din 2010 până în prezent şi care a fost scopul vizitelor sale repetate acolo?”, a reacționat Diaconu.

PCR își caută parlamentari pe OLX. Preselecții ca la X-Factor sau Vocea României

https://greatnews.ro/cei-mai-activi-parlamentari-si-cele-mai-bine-reprezentate-orase-senat-si-camera-deputatilor/