Proteste uriașe în toată țara. În jur de 70.000 de români sunt în stradă

Imagine surprinsă de fotograful Octav Drăgan
Imagine surprinsă de fotograful Octav Drăgan

SURSA FOTO: Octav Drăgan

Aproximativ 35.000 de oameni au ieșit la protest în Piața Universității din București. Manifestații au loc și la Cluj, Brașov, Galați, Iași, Sibiu, Craiova, Bacău sau Ploiești. La Timișoara, de exemplu, au ieșit 7.500 de oameni în centrul orașului. Protestatarii scandează împotriva întregii clase politice, pe care o vor schimbată în totalitate.

În urma protestelor de aseară, premierul Victor Ponta și-a anunțat demisia. De asemenea, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și-a anunțat și el demisia.

Protestele au început în urma tragediei din Clubul Colectiv din Capitală, în urma căreia și-au pierdut viața 32 de oameni, potrivit celui mai recent bilanț. Alte 90 de persoane sunt internate în stare critică în spitale din Capitală.

Incendiul a pornit de la un joc de artificii, care a aprins buretele antifonic care acoperea stâlpii şi tavanul clubului bucureştean. Unii martori susţin că, la apariţia primelor flăcări, solistul Andrei Găluţ a cerut, calm, un extinctor.

Nu l-a primit însă, iar focul s-a răspândit extrem de rapid. Oamenii s-au năpustit spre singura ieşire din club, cei care se aflau în apropierea acesteia reuşind să se salveze. Buretele încins de pe tavan a început să cadă pe oameni, mulţi dintre spectatori murind pe loc.

În incendiu şi-au pierdut viaţa şi doi chitarişti ai trupei care concerta în acea noapte, Goodbye to Gravity. Solistul trupei, Andrei Găluţ, este în continuare în stare gravă, fiind internat la Spitalul Elias.

Cei trei patroni ai clubului au fost arestaţi în seara de marţi, 3 noiembrie.

Chiar şi la câteva zile după tragedie, Guvernul României nu a avut o reacţie oficială faţă de evenimentele din seara de vineri din clubul Colectiv.

 

 

 

De la Romana spre Guvern, intalnind o masina de Pompieri. #colectiv

Posted by Vlad Andriescu on Tuesday, November 3, 2015

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.