Proteste împotriva lui Victor Ponta, anunțate în marile orașe din țară

proteste aceeași mizerie alegeri prezidențiale 2014
Activiștii anti-clasa politică trec pe lângă un afiș electoral uriaș cu Victor Ponta. Foto: Andreea Dogar

Mai multe proteste împotriva lui Victor Ponta, dar şi de susţinere a românilor din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 din cauza proastei organizări a votului în străinătate, vor fi organizate sâmbătă, 8 noiembrie, în mai multe oraşe din ţară.

Mii de români şi-au anunţat pe Facebook participarea la protestele împotiva lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale 2014, relatează adevărul.ro.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, din 2 noiembrie, mii de români din diaspora nu au apucat să voteze, deși au stat la coadă chiar și 5-6 ore în faţa secţiilor de votare din incinta ambasadelor sau a consulatelor României.

În București, protestul împotriva lui Victor Ponta şi de solidaritate cu românii din diaspora va avea loc în Piața Universității, de la ora 18:00.

La Timișoara, 8.000 de timişoreni s-au înscris pe Facebook la protestul „Fii timișorean! Protest anti-Ponta în Piața Operei” organizat astăzi în Piaţa Victoriei, începând cu ora 18:00.

Recomandările editorilor GreatNews:

O noapte furtunoasă. Votul românilor rătăciți în Turnul Babel
Când 25 de ani nu sunt de ajuns. Drama românilor care nu au apucat să voteze

În Iași, manifestanții se solidarizează cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014. Protestul, care e programat să înceapă de la ora 18:00 în fața Prefecturii, a fost anunțat sub îndemnul „Vechea Capitală are voce!”: „Fraţilor! Astăzi 8 noiembrie la ora 18.00, vom face înca un pas spre democraţie aşa cum a fost vazută de părinţii noştri în ’89. Vom arăta că absolut NIMENI nu poate să calce în picioare drepturile pentru care şi-au sacrificat viaţa alţi români ca noi. A trecut prea putin timp să uitam că alegerea o facem noi şi că doar noi putem face o ţara mai bună! Suntem tineri şi vrem un viitor mai bun la noi in ţară!”.

Un protest împotriva lui Victor Ponta va fi organizat și în Constanța, evenimentul de pe Facebook fiind lansat sub slogatul „Constanţa, ieşi în stradă dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte“. Protestul are loc astăzi, la ora 18:00, în parcul din faţa Primăriei Constanţa.

La Craiova va fi organizat un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota. Protestul, anunțat pe Facebook sub sloganul „Fii român! Vino la protest anti-Ponta la Craiova”, va avea loc în Piaţa Mihai Viteazul, începând cu ora 18:00.

În Oradea, protestul împotriva lui Victor Ponta începe în Piaţa Unirii, de la ora 16.00. Evenimentul, organizat de un grup de tineri, este promovat pe Facebook sub numele „Ponta nu fura! România NU te vrea!”. La eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 1.000 participanţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.