Proiect inedit. Școli cu grădini îngrijite de elevi

Ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, a prezentat un plan prin care dorește ca o mie de școli să aibă grădini de legume, pe care să le îngrijească, sub îndrumare, elevii.

Guvernul francez dorește ca prin acest proiect să-i educe pe copii în spiritul respectului față de mediul înconjurător, potrivit agerpres.ro.

Prima investiție în înființarea grădinii se va face cu bani de la statul francez. Pentru a primi banii, o școală trebuie să scrie un proiect prin care să elaboreze un plan contra risipei de alimente.

Tot în Franța, o parte din marile restaurante au decis să-și facă grădini de legume pe acoperișurile clădirilor. Bucătarii spun că au venit cu această idee pentru că aveau nevoie de legume și verdeață cât mai proaspete, iar la înălțime, acolo unde au improvizat grădinile, nivelul noxelor este mai redus decât la sol.

De asemenea, bucătarii mai explică și că astfel sunt siguri că legumele pe care le folosesc ca ingrediente în mâncăruri sunt crescute 100% organic, fără pesticide.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG electrocasnice. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Locuri de muncă în agricultură în Marea Britanie și în România. Se caută necalificați, tehnicieni, manageri
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii din România. Anunțuri urgente!

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.