Procurorii fac percheziții la Primăria lui Vanghelie

Marian Vanghelie FOTO: Ionuț Fantaziu/Greatnews.ro

Mai mulți procurori însoțiți de polițiști au descins în această dimineață la Primăria Sectorului 5, unde edil este Marian Vanghelie.

Procurorii de pe lângă Tribunalul București efectuează urmărirea penală într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, cumpărarea de influență și abuz în serviciu, în legătura cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale.

După încheierea perchezițiilor, mai multe persoane vor fi duse la audieri.

Marian Vanghelie a declarat că au fost sigilate birourile Direcției de Asistență Socială a Primăriei Sectorului 5. Însă primarul, exclus de curând din PSD, care se află într-un conflict cu Victor Ponta, spune că e o anchetă comandată politic de la vârful Guvernului.

„Domnul Oprea este supărat că am spus anumite lucruri despre dânsul, domnul Ponta este supărat că am spus anumite lucruri despre dânşii. Îi asigur pe cei doi domni că vom face toate diligenţele şi, dacă vom simţi că sunt abuzuri politice, vom cere DNA să verifice dacă există vreun act de corupţie. Cred că actul de corupţie este pornit de la domnul Oprea, obişnuit să facă tot felul de intervenţii în justiţie”, a declarat Marian Vanghelie, la B1 TV.