Marian Vanghelie a fost arestat preventiv

Marian Vanghelie FOTO: Ionuț Fantaziu/Greatnews.ro

UPDATE: După audieri maraton, care s-au prelungit după miezul nopții, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Marian Vanghelie să fie arestat preventiv. Primarul Sectorului 5 poate ataca decizia judecătorilor.

Aseară, după ce măsura de rețenire a procurorilor a expirat, Marian Vanghelie a plecat acasă și a fost luat la arest în această dimineață.

UPDATE: Potrivit unor surse, în această anchetă este vizată și Oana Mizil, iubita lui Marian Vanghelie. Surse judiciare arată că primarul sectorului 5 ar fi luat comisioane în valoare de aproximativ 90 de milioane de dolari în decursul a mai mulți ani, pentru a oferi contracte cu primăria pe care o conducea. Procurorii l-au dus la sediul DNA și au decis să-l rețină pentru 24 de ore.

Procurorii DNA fac percheziții în această dimineață la Primăria Sectorului 5 și acasă la primarul Marian Vanghelie. De asemenea, sunt percheziții și la sediul Administrației Domeniului Public sector 5.

Potrivit unor surse DNA, există suspiciunea unor contracte atribuite ilegal care s-ar ridica la o valoare de 2 miliarde de lei. Vanghelie este suspectat că ar fi cerut comisione din aceste contracte pentru a le atribui. Primarul Sectorului 5 respinge toate aceste acuzații.

Procuroii DNA spun că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015.

„În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, transmit procurorii DNA.