Primele imagini cu rechinul-fantomă, o specie descoperită de curând

Rechinul-fantomă este una dintre cele mai misterioase specii acvatice (Monterey Bay Aquarium Research Institute)
Rechinul-fantomă este una dintre cele mai misterioase specii acvatice (Monterey Bay Aquarium Research Institute)

La fel ca himera, mitologicul monstru al Greciei, rechinul-fantomă este o creatură misterioasă, care se lasă cu greu observată.

Rechinul-fantomă trăiește în adâncurile oceanului, are ochii palizi, iar în loc de dinți folosește niște plăci ascuțite, cu care își macină prada.

Capul acestui rechin este ”decorat” cu multe puncte negre, iar organele sexuale ale masculilor sunt retractabile și se află pe frunte.

Oamenii de știință au reușit să filmeze ciudata creatură în 2009, însă imaginile au fost date publicității abia acum, de către cercetătorul Lonny Lundsten de la Monterey Bay Aquarium Research Institute.

În urmă cu șase ani, organizația nonprofit a trimis o sondă în apele dintre Hawaii și California. La o adâncime de peste 2.000 de metri, camera de luat vederi a înregistrat o specie de rechin-fantomă, scrie Washington Post.

Acum, cercetătorii vor să prindă un astfel de pește și să îl aducă la suprafață, pentru studii amănunțite.

Această specie de rechin a fost descoperită pentru prima oară de cercetătorul Dominique Didier Dagit, în 2002, în apele din preajma Australiei, Noii Zeelande și Noii Caledonii.

Iată imaginile cu misterioasa creatură a adâncurilor:

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.