Primarul care a fost ales cu 92%. Prezență la vot: 87%

FOTO: Eugen Măruţă/GDS.ro
FOTO: Eugen Măruţă/GDS.ro

Comuna gorjeană Runcu a stabili un record la alegerile locale de anul acesta. La urne a fost o prezență de 87% din cei cu drept de vot, iar primarul a câștigat mandatul pentru următorii patru ani cu 97%.

Cel ales este Adi Câmpeanu, în vârstă de 40 de ani, candidat din partea PSD. Candidatul PNL, pe locul al doilea, a obținut doar 7%.

Situația este asemănătoare și în Consiliul Local al comunei gorjene Runcu. PSD a obținut 14 mandate din cele 15.

Primarul, care a fost și pe la PNL, deși are doar 40 de ani, este la al treilea mandat de primar și a mai fost două mandate la rând viceprimar, potrivit gds.ro.

„Oamenii au votat în număr mare. Nu numai votul este cel mai mare din ţară, din câte se spune, şi prezenţa a fost foarte bună. Oamenii sunt interesaţi de dezvoltarea comunei, de proiectele pe care le-am propus și am câştigat toate secţiile cu peste 85%. Le mulţumesc cetăţenilor din Runcu şi, mai ales, celor care au venit din afara ţării să voteze.

Am văzut oameni din Spania, din Italia care s-au întors să voteze şi apoi au plecat. Am fost emoţionat când am văzut o asemenea atitudine.

Suntem obligaţi să facem treabă la scorul acesta, mai ales că avem şi 14 posturi de consilieri locali din 15. Acum patru ani am avut 87%, iar acum am depăşit”, a declarat primarul Câmpeanu, pentru jurnaliștii de la Gazeta de Sud.

giphy